Vast Resources atrage peste 9 milioane de dolari pentru minerit în România

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2018 103 afişări

Compania britanică Vast Resources încheie prima lună a anului 2018 cu un acord de finanţare de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy Trading SA, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Vast Resources atrage peste 9 milioane de dolari pentru minerit în România

 Noul partener, Mercuria Energy Trading Group, este una dintre cele mai mari companii integrate de energie şi de comercializare a mărfurilor la nivel global, iar fondurile atrase vor fi investite de Vast Resources în construirea complexului metalurgic din apropierea minei Mănăila, judeţul Suceava şi repornirea activităţii miniere în Bihor, la mina din Băiţa Plai. Cei 9,5 milioane de dolari vor ajunge la Vast Resources în două tranşe, în primele şapte luni ale acestui an. Acordul are în vedere perioada ianuarie 2018 – decembrie 2021, şi include vânzarea în procent de până la 100% a concentratelor de cupru şi zinc procesate în minele din România către Mercury Energy Trading Group, pe toată perioada colaborării.

Vast Resources îşi continuă astfel planul de a-şi concentra atenţia asupra dezvoltării minelor pe care le administrează pe teritoriul ţării noastre. "Suntem bucuroşi să intrăm în acest parteneriat întrucât anticipăm că fondurile ne vor permite să ne îndeplinim toate obiectivele pe termen scurt şi mediu în România. Eforturile noastre se îndreaptă înspre extinderea şi optimizarea minei Mănăila şi, sub rezerva asocierii la licenţă, demararea producţiei în mina noastră Băiţa Plai, fără o diluare de acţiuni ale acţionarilor”, a declarat Andrew Prelea, CEO Vast Resources.

Din fondurile atrase la în acest an, 1,6 milioane de dolari vor fi alocaţi restituirii a unei părţi din împrumutul oferit de Sub Sahara Goldia Investments (SSGI) în cursul anului trecut, iar restul sumei va fi investită în totalitate în România.

„Acordul care va fi semnat cu Mercuria nu doar că ne va permite să realizăm un program accelerat de returnare a fondurilor agreate cu SSGI, dar ne va oferi şi oportunitatea de a reduce costurile lunare ale companiei. Aş vrea să mulţumesc, pe această cale, partenerilor de la SSGI

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării business-ului.

Fondată în 2004, Mercuria a devenit o companie globală de comercializare a energiei şi mărfurilor. Mercuria este acum una dintre cele mai mari întreprinderi private de acest tip din lume, cu o cifră de afaceri brută de 91 miliarde de dolari.

Activităţile Mercuria la început au avut accent pe comerţul cu ţiţei, dar activităţile sale includ acum toate produsele energetice cheie şi o gamă largă de mărfuri uscate în vrac. Mercuria a dezvoltat, de asemenea, elementele fizice ale activităţii sale şi operează un portofoliu semnificativ de active, inclusiv de producţie, de logistică şi de interese de depozitare.

Reţeaua Mercuria cuprinde 38 de birouri în 27 de ţări, iar grupul are peste 1.000 de persoane de 40 de naţionalităţi care tranzacţionează în mai mult de 50 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.