Vara aceasta se poartă pauza de creaţie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 august 2018 141 afişări

Un sejur undeva într-o destinaţie exotică ori o excursie într-o destinaţie mai greu accesibilă reprezintă vacanţa ideală pentru unii; alţii sunt de părere că mai bine şi-ar petrece această vară făcând cu totul altceva.

Vara aceasta se poartă pauza de creaţie

Aceştia, care fac parte din categoria oamenilor care au cunoscut succesul şi confortul material asociat lui, consideră că a venit momentul pentru ceea ce ei numesc o „pauză de creaţie”, scrie New York Times.

Activităţile alese pentru pauzele de creaţie pot fi, de pildă, construcţia unei ambarcaţiuni personale inspirate de unele din trecut, cum ar fi canoele folosite de vânătorii de blănuri; cursuri de gastronomie care să-i permită participantului să organizeze mese pentru prieteni la fel de spectaculoase ca acelea gândite şi preparate de un maestru bucătar renumit; scrierea unei cărţi sau chiar şi deschiderea unui mic restaurant. În această ultimă situaţie, alegerea se datorează dorinţei de a retrăi nebunia şi haosul aferente unui nou proiect.

În alte cazuri, decizia de a lua o pauză de creaţie pe perioada verii şi dincolo de aceasta se datorează dorinţei de deconectare de tumultul vieţii cotidiene, de a nu mai ceda presiunilor de a fi disponibil aproape permanent pentru cunoştinţe, prieteni ori parteneri de afaceri.

Tot dorinţa de a scăpa pentru o vreme de obligaţiile sociale ori de stresul trecerii prin aeroporturi îi motivează pe alţii să se dedice unor proiecte de construcţie de locuinţe de lux pentru animalele de companie, cum ar fi una prevăzută cu piscină încălzită şi loc de stat la soare pentru varanul din dotare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.