Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Postat la 14 august 2018 154 afişări

Vapoarele de mari dimensiuni trebuie să ocolească aproximativ 100 de kilometric, schimbând traseul din cauza debitului scăzut al Dunării. Avizul Administraţiei Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) arată că navele cu pescaj mare trebuie să navigheze pe braţul Borcea spre Giurgeni, ocolind zona Cernavodă.

Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Avizul AFDJ a intrat în vigoare marţi şi obligă convoaiele şi vapoarele de mari dimensiuni să ocolească aproximativ 100 de kilometri, pentru a evita zona Cernavodă unde sunt probleme din cauza debitului scăzut al Dunării.

„Debitul Dunării este în scădere, la Cernavodă sunt probleme. Se întâmplă frecvent. Navele care trec pe Dunăre trebuie să consulte avizul şi dacă au pescaj mare sunt obligate să meargă pe Borcea spre Giurgeni. Ocolul este de o sută de kilometri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul AFDJ, Dorian Dumitru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.