Vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 11,4% în iulie faţă de aceeaşi lună din 2013

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 02 septembrie 2014 31 afişări

Vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut în iulie, în serie brută, cu 11,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 5% comparativ cu iunie, iar cele de produse nealimentare au urcat cu 8,7% şi, respectiv, 3,5%, astfel că afacerile din comerţul cu amănuntul au înregistrat un plus de 6,3%.

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut, în serie brută, cu 3% în iulie, raportat la luna similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o majorare cu 7,6%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a redus cu 4,3%.

Comparativ cu luna iunie, în iulie, comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a urcat, în serie brută, cu 13,2%.

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul afacerilor din comerţ a urcat cu 0,4% faţă e luna anterioară, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%.). În schimb, vânzările de carburanţi pentru autovehicule şi vânzările de produse nealimentare s-au redus cu 3,2% şi, respectiv, 1%.

Pe ansamblul primelor şapte luni ale anului, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut cu 8,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+12%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,2%) şi comerţului de carburanţi pentru autovehicule (+1,7%).

În serie ajustată, afacerile din comerţ au crescut cu 8,1%, susţinute de vânzările de produse nealimentare (+11,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%) şi de cele de carburanţi (+2,5%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMERŢ,
AFACERI,
INS
/actualitate/vanzarile-de-alimente-bauturi-si-tutun-au-crescut-cu-11-4-in-iulie-fata-de-aceeasi-luna-din-2013-13189253
13189253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.