Vânzările auto din primele 4 luni, un record al ultimilor 10 ani

Postat la 18 mai 2018 87 afişări

Luna aprilie a înregistrat un record al vânzărilor lunare auto, 15.860 unităţi, aceasta fiind cea mai bună lună aprilie din ultimii 9 ani. Volumul total al vânzărilor din ultimele 4 luni a ajuns la 51.853 de unităţi, înregistrând o creştere de 27%, arată un comunicat transmis vineri de APIA.

Vânzările auto din primele 4 luni, un record al ultimilor 10 ani

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) precizează că numărul de peste 50.000 de automobile vândute în primele 4 luni reprezintă cel mai mare volum de unităţi vândute înregistrat într-o perioadă similară în ultimii 10 ani.

„Pe plan european, cele mai importante ţări - care împreună reprezintă 75% din totalul pieţei UE - consemnează fie creşteri moderate (Franţa +4,4%, Germania +5%, Italia +0,2%), sau importante (Spania +11%), fie scăderi cum este cazul Marii Britanii, în care piaţa auto înregistrează o scădere de 8,8%”, precizează comunicatul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.