Valoarea tichetelor de masă creşte

Autor: Ioana Matei Postat la 29 mai 2015 1062 afişări

Valoarea tichetelor de masă creşte

Valoarea tichetelor de masă creşte de la 9, 35 la 9, 41 lei, conform unui act normativ publicat ieri în Monitorul Oficial. Acest lucru se va întâmpla începând cu luna mai, pentru primul semestru al anului 2015..

Angajatorii au posibilitatea de a oferi lunar salariaţilor o alocaţie individuală de hrană sub forma tichetelor de masă.  Din luna februarie a anului 2011, atunci când valoarea unui tichet de masă a crescut la 9 lei, singura creştere care a mai avut loc a fost în mai 2013, de la 9 la 9, 35 de lei. Din ianuarie, angajatorii pot acorda şi tichete de masă electronice. Ei pot decide dacă acordă tichete de masă şi sub ce formă le acordă. Acestea pot fi utilizate pentru achitarea mesei sau pentru a cumpăra produse alimentare.

Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masă cel mult egal cu numarul de zile în care este prezent la lucru angajatul în unitate, potrivit actului normativ. Cei care folosesc mai multe tichete decât au voie riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 20 şi 50 de lei.

La finalul fiecărei luni, salariaţii trebuie să restituie angajatorului tichetele tipărite nefolosite sau valoarea tichetelor electronice neutilizate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/valoarea-tichetelor-de-masa-creste-14361861
14361861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.