Valoarea companiilor româneşti listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro

Postat la 29 august 2017 63 afişări

Valoarea de piaţă a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut semnificativ în ultimii patru ani.

Valoarea companiilor româneşti listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro

Companiile româneşti şi străine listate la BVB la finalul lunii iulie din anul 2013 aveau o capitalizare cumulată de 23,2 miliarde de euro. De atunci şi până la 31 iulie 2017, capitalizarea lor totală a urcat cu 53%, până la 35,5 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte evoluţia valorii companiilor româneşti listate pe piaţa locală de capital, aceasta a crescut de la 12,3 miliarde de euro la 31 iulie 2013 la peste 20,2 miliarde de euro la 31 iulie anul acesta, ceea ce a corespuns unei creşteri a capitalizării de peste 64 de procente. „Valoarea companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu aproape 8 miliarde de euro în doar patru ani,” a spus preşedintele BVB, Lucian Anghel.

Pe măsură ce piaţa locală de capital face paşi spre promovarea la statutul de Piaţă Emergentă, accesul la fluxuri mai mari de capital va creşte. Odată obţinută această promovare, România va avea acces la o dimensiune a fondurilor de peste 20 de ori mai mari decât în prezent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.