Urgenţa Spitalului Huşi, închisă definitiv. Pediatria şi ATI funcţionează cu câte un medic

Autor: Teodor Istrate Postat la 07 ianuarie 2015 170 afişări

Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Huşi a fost închis definitiv, miercuri, după ce singurul medic specialist angajat pe post şi-a dat demisia, în timp ce secţiile de Pediatrie şi Terapie Intensivă funcţionează cu câte un medic, unul dintre aceştia fiind pensionar.

Spitalul Municipal Huşi, care deserveşte peste 70.000 de locuitori din judeţele Vaslui şi Iaşi, se confruntă cu o criză acută de medici specialişti, ceea ce a dus la funcţionarea cu sincope a unor compartimente şi secţii, unde nu se mai poate asigura nici măcar o linie de gardă după programul normal de lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) a fost închis definitiv de conducerea unităţii medicale, după ce singurul medic specialist angajat pe post în toamna anului trecut, în urma morţii suspecte a unei fetiţe de patru ani, şi-a dat demisia din cauza unui conflict cu un alt medic din spital.

Totodată, secţiile de Pediatrie şi Terapie Intensivă (ATI) funcţionează cu câte un singur medic, cel anestezist fiind şi pensionar, în condiţiile în care ar trebui să existe câte trei specialişti în fiecare dintre aceste secţii.

"Din păcate, criza de medici se adânceşte şi, în ciuda solicitărilor făcute la forurile superioare, nu am primit niciun răspuns favorabil. Acum, aşa cum s-a întâmplat şi în toamnă, când CPU a mai fost închis o dată, urgenţele sunt direcţionate către Spitalul Judeţean Vaslui. Probleme există şi pe alte secţii, unde lucrurile se complică cu adevărat atunci când singurul medic care există, cum este cazul la Pediatrie şi Terapie Intensivă, pleacă în concediu”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

În urmă cu mai puţin de o lună, directorul medical al Spitalului Huşi, Emad Wassouf, şi-a dat demisia din funcţie şi s-a angajat la o altă unitate medicală din ţară. În toamna anului trecut, fostul şef al CPU Gabriela Ababei a renunţat la post şi a plecat din spital, locul său fiind luat de către medicul Gabriel Olaru, care şi-a dat demisia la începutul acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
URGENŢA SPITAL HUŞI,
ÎNCHIDERE,
/actualitate/urgenta-spitalului-husi-inchisa-definitiv-pediatria-si-ati-functioneaza-cu-cate-un-medic-13753649
13753649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.