Urbano Parks anunţă construcţia parcului logistic Urbano Cluj Vest, o investiţie strategică de 14 milioane de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 20 februarie 2020 204 afişări

Urbano Parks anunţă construcţia parcului logistic Urbano Cluj Vest, o investiţie strategică de 14 milioane de euro

Urbano Parks, un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, anunţă constucţia parcului logistic Urbano Cluj Vest (UCV), un proiect strategic pentru infrastructura locală. Până în prezent, valoarea estimată a investiţiei pentru parcul industrial se ridică la 14 milioane de euro. Grupul de investitori Urbano Parks este format din Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv.

Depozitul logistic este situat în zona Floreşti – Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3), la 15 km distanţă de Aeroportul Internaţional Avram Iancu. Urbano Vest Cluj va avea o suprafaţă construită de 24.500 m2, Clasa A şi 5 ha suprafaţă totală parc.

„Suntem un grup de dezvoltatori din Cluj-Napoca, cu o experienţă de peste 20 ani în real estate. În toţi aceşti ani, am înţeles nevoile pieţei şi, mai ales, facilităţile pe care le putem pune la dispoziţia clienţilor noştri pentru a le oferi un cadru optim pentru desfăşurarea activităţii lor. Parte a strategiei noastre de dezvoltare, urmărim să fim alături şi de parteneri, dar să ne şi aducem contribuţia la susţinerea infrastructurii şi dezvoltării locale, prin generarea de noi locuri de muncă mai aproape de casă pentru locuitorii din zona Floreşti – Gilău”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Lucrările de construcţie sunt în grafic, prima fază urmând să fie livrată în primăvara acestui an, iar faza a doua a proiectului a început deja. Proiectul Urbano Vest Cluj va fi dat în folosinţă la capacitate maximă la finalul acestui an.

Odată finalizat, depozitul logistic va oferi opţiuni flexibile de închiriere cu suprafeţe între 1.152 şi 7.488 metri pătraţi. Primii chiriaşi cu care s-a semnat contract sunt companii cu acţionariat austriac: Englmayer şi Schuller Eh`Klar, care au închiriat peste 4500 mp2 spaţii de birouri, tehnice şi sanitare, şi spaţii de depozitare, facilitând astfel locuri de muncă pentru 45 de angajaţi, într-o primă fază.

„Noi am ales Urbano Vest Cluj deoarece a prezentat o flexibilitate deosebită din primul moment al discuţiilor urmărind ulterior foarte atent satisfacerea completă a nevoilor noastre. În plus, alegerea noastră s-a bazat pe calitatea materialelor de construcţie, astfel încât avem totală încredere că vom beneficia de confortul, eficienţa şi performanţa unui spaţiu modern de cross-dock pe termen lung”, a declarat Cristian Grama, Managing Director Operations, Englmayer Romania.

Potrivit reprezentanţilor companiei, parcul logistic este dezvoltat conform celor mai înalte standarde de calitate, oferind soluţii tehnologice de top implementate cu materiale sustenabile, menite să reducă semnificativ impactul asupra mediului înconjurător. Parcul logistic este încadrat în Clasa A, bifând toate caracteristice definitorii: distanţa mică faţă de infrastructura rutieră, distanţa faţă de forţa de muncă şi caracteristicile clădirii - materiale sustenabile, o izolaţie termică superioară pentru a reduce consumul de energie termică, înălţime utilă de minim 10 m, sisteme de ventilaţie automatizată, sisteme de iluminat economice cu LED, avizele de mediu şi ISU.

Spaţiile parcului industrial sunt ideale pentru depozitare, fulfillment, arhivare, cross docking, activităţi de logistică şi producţie uşoară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parc,
cluj,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.