Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri chinezi din lume, preşedinte al grupului HNA, a murit într-un accident

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 iulie 2018 17443 afişări

Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri chinezi din lume, preşedinte al grupului HNA, a murit într-un accident

HNA Group, conglomeratul care a fost printre cei mai efervescenţi actori ai pieţei de achiziţii pe plan global, a transmis că Wang Jian, co-preşedintele companiei, a murit într-un accident în Provence, Franţa, la vârsta de 57 de ani, potrivit Bloomberg.

Wang, care era într-o călători de afaceri, a suferit o căzătură după care nu şi-a mai putut reveni, potrivit declaraţiilor companiei. Wang a murit marţi dimineaţă după ce a căzut de pe o stâncă de 15 metri în timp ce se aşeza pentru a fi fotografiat, potrivit unui ofiţer de poliţie din Avignon. Moartea nu este considerată a fi avut loc în condiţii suspecte, spune ofiţerul.

Moartea subită a lui Wang vine într-un moment n care grupul, una dintre cele mai îndatorate companii chineze, dădea semne că ar depăşi problemele. Liderii din China au decis să ajute HNA, furnizând capital pentru a ajuta grupul să obţină profituri destul de mari pentru a-şi plăti dobânzile.

După ani de construcţie a unui imperiu, compania ce simboliza la un moment dat apetitul de necontrolat al chinezilor pentru active globale, şi-a schimbat direcţia, vânzând active precum imobiliare şi acţiuni în valoare de peste 14 miliarde de dolari, inclusiv participaţia de milairde de dolari în Hilton.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
accident,
chinezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.