Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume îşi modifică toate produsele după ce a făcut o descoperire revoluţionară

Autor: Ioana Matei Postat la 01 decembrie 2016 1175 afişări

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume îşi modifică toate produsele după ce a făcut o descoperire revoluţionară

Gigantul elveţian Nestle a anunţat că a făcut o descoperire ştiinţifică revoluţionară care poate ajuta la reducerea zahărului din ciocolata produsă, potrivit BBC.

Compania, care produce mărcile Kitkat şi Aerom spune că cercetătorii au descoperit o modalitate prin care să modifice structura zahărului, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin în produsele companiei. Ei afirmă că pot face acest lucru fără să influenţeze gustul. Nestle spune că va patenta aceste descoperiri şi că va începe să folosească noul zahăr din 2018.

Oamenii de ştiinţă au modificat structura zahărului astfel încât acesta să se dizolve mai rapid. Acest lucru păcăleşte papilele gustative, cu efectul creşterii percepţiei de dulce, afirmă Nestle.

Chief technology officer-ul companiei, Stefan Catsicas, a descris inovaţia drept ”o descoperire cu adevărat revoluţionară”. Cantitatea de zahăr din ciocolată variază de la marcă la marcă, dar ciocolata cu lapte este formată, în general, din 50% zahăr - parte din acesta provine de la laptele folosit; în cazul ciocolatei albe, cantitatea de zahăr poate ajunge până la 60%, iar cantitatea de zahăr din ciocolata neagră esta variabilă - poate fi şi de 40%, dar poate să şi lipsească - majoritatea oamenilor consideră însă că ciocolata fără zahăr este prea amară.

Profesorul Julian Cooper, preşedintele Comitetului Ştiinţific de la Institutul de Ştiinţă şi tehnologie în domeniul alimentar, spune că descoperirea făcută de Nestle a fost importantă. ”Acest tip de ştiinţă este foarte util. Mulţi au studiat zahărul încercând să-i scadă cantitatea folosită în general.” Profesul a lucrat timp de 40 de ani în industria zahărului şi spune că patentele Nestle ar putea să îi determine pe competitori să lucreze la descoperirea unor metode similare de modificare a structurii zahărului. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.