Unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari britanici trage semnalul de alarmă: Lira sterlină se va prăbuşi

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 iulie 2019 1100 afişări

Unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari britanici trage semnalul de alarmă: Lira sterlină se va prăbuşi

Lira sterlină ar putea ajunge la parietate cu dolarul american în cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Euroepană fără un acord semnat între Londra şi Bruxelles, atrage atenţia miliardarul Richard Branson, citat de CNBC.

În cadrul unui interviu cu BBC, proprietarul grupului de companii Virgin a anunţat că un aşa-numit hard Brexit ar fi „devastator pentru multe companii Virgin”, şi ar forţa grupul să îşi mute investiţiile din Marea Britanie.

Un hard Brexit reprezint scenariul în care cele două părţi nu încheie un acord înainte de ieşirea Marii Britanii din UE, ceea ce înseamnă că accesul la piaţa unică, acordurile vamale şi acordurile comericale ar pica.

 Branson susţine că firma lui, Virgin Atlantic, ar fi afectat semnificativ în cazul în care lira sterlină se prăbuşeşte.

„Lira sterlină se va prăbuşi la parietate cu dolarul în cazul unui hard Brexit”, susţine Branson, adăugând că acest scenariu ar duce la pierderi de circa 100 milioane de dolari pentru Virgin Atlantic.

Astfel, joi lira sterlină era la valoare de 1,255 dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
acord,
dolar,
anunt,
miliardar,
richard branson,
haos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.