UniCredit vine cu o veste proastă: Economia României va intra în recesiune tehnică în 2019 sau 2020

Postat la 20 noiembrie 2018 112 afişări

Creşterea economică globală va încetini până în 2020, iar România prezintă vulnerabilităţi din cauza creşterii cheltuielilor bugetare şi reducerea investiţiilor publice. Cel mai mare risc la adresa stabilităţii economice a României este politica fiscală, a spus Dan Bucşa, economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.

UniCredit vine cu o veste proastă: Economia României va intra în recesiune tehnică în 2019 sau 2020

„Noi credem că până în 2020 SUA vor intra în recesiune şi acest lucru se va răsfrunge în economia globală, inclusiv în România. Sperăm să nu mai avem iluzia din 2008, că suntem această insulă de stabilitate, toată lumea cade în jurul nostru şi la noi e în continuare soare. Din 212 recesiuni, FMI au reuşit să prognozeze 9 cu un an înainte, undeva la 4%, dar, spune ei în raport, nici piaţa nu a făcut-o mai bine, pentru că piaţa a prognozat 6”, a spus Dan Bucşa în cadrul unui eveniment organizat marţi.

 

Sunt mai multe indicii care pot semnala o recesiune în viitorul apropiat, printre care scăderea exporturilor la nivel global, iar ieşirile de capital din pieţele emergente sunt cu mult peste cele din 2008-2009.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
unicredit,
intrare,
economia romaniei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.