Unele secţii de vot din Diaspora au apelat la URNE improvizate pentru alegeri

Autor: Alexandru Costea Postat la 26 mai 2019 27 afişări

Unele secţii de vot din străinătate au trebuit să recurgă la improvizarea unor noi urne după ce cele pregătite de personalul secţiilor au fost umplute. Au fost înregistrate două astfel de cazuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Biroului Electoral responsabil de Diaspora.

Oamenii nu se aşteptau la o asemenea avalanşă şi n-au fost pregătiţi cu urne suplimentare şi au trebuit să-i primească pe oameni să voteze şi să găsească o soluţie. S-a procedat la sigilarea urnelor respective care sunt arhipline de faţă cu toată lumea, s-a semnat un proces verbal. Am primit două semnalări până acum", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Florentina Vasilăţeanu.

Alianţa 2020 USR-PLUS a solicitat noi urne de vot pentru Diaspora.

"Sunt mii de oameni care aşteaptă să voteze în Diaspora, iar urnele de vot sunt, la propriu, neîncăpătoare. Procesul de votare a fost suspendat în Madrid pentru că buletinele de vot nu mai aveau unde să fie introduse. În afara secţiei de vot tensiunea este imensă, după experienţa din 2014, când cetăţenii români din Diaspora nu au putut vota la timp", potrivit unui comunicat al Alianţei 2020 USR-PLUS remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIASPORA,
VOT,
URNE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.