Unde sunt cele mai bune plaje din România

Postat la 31 mai 2016 370 afişări

Cele mai bune plaje din România sunt în Mamaia. Este rezultatul unui studiu publicat de Ministerul Sănătăţii, care a luat în calcul calitatea apei. Potrivit documentului, din cele 48 de sectoare de plajă, 15 au fost premiate cu calificativul Excelent, 21 cu Bun şi 11 au primit Satisfăcător. O singură porţiune de plajă, cuprinsă între cele două Eforii a primit calificativul Nesatisfăcător. Aici s-au găsit valori depăşite ale bacteriilor şi germenilor. Specialiştii spun că asta nu reprezintă un pericol pentru cei care fac baie în mare.

Unde sunt cele mai bune plaje din România

Una dintre cele mai curate zone este, potrivit analizelor, la intrare în staţiunea Mamaia. Aici, apa nu are nici bacterii, nici germeni şi nici urme de poluare. Calificativul primit?: Excelent!

Litoralul românesc are alte 14 astfel de zone perfecte în Năvodari, Mamaia, Olimp şi Venus. Alte 21 de plaje au fost calificate drept bune, în timp ce, în Eforie Nord-Eforie Sud şi Jupiter lucrurile nu stau la fel de bine.

Între Eforie Nord şi Eforie Sud, apa este plină de bacterii. O explicaţie ar fi că fundul mării este format din nisip amestecat cu mâl ce creează un mediu perfect pntru dezvoltarea microorganismelor.

Multe bacterii se ascund în algele aduse la mal de curenţi. Specialiştii spun că sunt periculoase doar pentru fauna şi flora din mare.

Dr. Loti Popescu, purtător de cuvânt DSPJ Constanţa: Asta înseamnă că, în zona respectivă, deşi populaţia poate să facă baie, deşi nu afectează sănătatea, conform regulei care s-a aplicat, această normă nu este satisfăcătoare.

Toate aceste calificative au fost date în urma rezultatelor de laborator ale analizelor microbiologice cerute de Uniunea Europeană. Potrivit cercetătorilor marini, creşterea nivelului de bacterii în apa mării poate fi influenţară de poluare, gradul de agitare al mării sau de temperatura acesteia.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
romania,
primire,
calificativ,
refuz,
bacterii
/actualitate/unde-sunt-cele-mai-bune-plaje-din-romania-15401453
15401453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.