Unde se ascund bogaţii lumii în timp ce toată lumea suferă din cauza pandemiei de COVID-19. Ei au transformat o ţară în buncărul împotriva apocalipsei

Postat la 22 iulie 2020 65399 afişări

Unde se ascund bogaţii lumii în timp ce toată lumea suferă din cauza pandemiei de COVID-19. Ei au transformat o ţară în buncărul împotriva apocalipsei

În Queenstown - o pitorească staţiune de schi, adesea comparată cu Aspen, Colorado - zvonurile despre străinii care investesc în buncărele rezistente la catastrofe apocaliptice există de ani buni, scriu cei de la CNN. Acestea sunt recomandate de agenţii imobiliari locali: un anunţ recent prezenta o casă cu titlul „buncăr de miliarde”, potrivită pentru cineva cu un buget corespunzător. Există chiar şi un bar local numit The Bunker.

Locuitorii din Queenstown sunt sceptici cu privire la faptul că ascunzătorile din subteran sunt la fel de răspândite pe cât ar sugera zvonurile. Spre deosebire de Statele Unite sau Europa, unde buncărele sunt frecvent fotografiate, aici există puţine dovezi că ar exista cu adevărat.

Dar reputaţia oraşului din Noua Zeelandă drept loc în care cei bogaţi s-ar putea retrage în vremuri apocaliptice nu este în întregime nejustificată. De ani buni, Queenstown a fost o destinaţie atractivă pentru străinii de elită, care ar putea avea motive să caute un astfel de buncar ferit de tulburările politice majore din ţările din care provin. Printre aceştia se numără, de pildă, Peter Thiel, miliardarul din Silicon Valley.

Acum, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial, Queenstown revine în atenţia lumii ca fiind locul perfect pentru a scăpa de catastrofe - cu sau fără buncărele secrete de care se vorbeşte.

„Nu vindem teamă. Vindem pregătiri." Aceasta este afirmaţia constructorului american de buncăre Rising S postată pe site-ul său unde face publicitate unor mini-buncăre dotate cu bucătării funcţionale, toalete, electricitate şi generatoare de energie solară – cu preţuri începând de la 39.500 de dolari şi ajungând la câteva milioane. 

„Toată lumea îşi doreşte o notă personală, la fel ca în cazul construirii unei case”, a spus directorul general al companiei, Gary Lynch, adăugând că businessul a vândut aproximativ 1.400 de buncăre în istoria sa de 18 ani. „Cumpărătorii caută ceva care să le protejeze familiile, şi în care să poată trăi o perioadă îndelungată”. 

Numai în acest an, Lynch se aşteaptă să vândă aproximativ o duzină de buncăre în Noua Zeelandă - ceea ce ar dubla vânzările totale ale firmei înregistrate de-a lungul anilor de activitate, cumpărătorii fiind în principal americani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
straini,
vanzare,
zvonuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.