Unde se află cele mai scumpe apartamente din Bucureşti

Autor: Ioana Matei Postat la 08 februarie 2017 1785 afişări

Piaţa închirierii de locuinţe noi mediu plus şi premium a început cu dreptul în 2017, în luna ianuarie cererea fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, conform unei monitorizări a companiei Nordis.

Unde se află cele mai scumpe apartamente din Bucureşti

Pe segmentele de piaţă mediu plus şi premium, circa 20-25% din totalul apartamentelor din ansambluri rezidenţiale livrate în 2016 sau în curs de livrare au fost cumpărate pentru închiriere. Apartamentele scoase la închiriere, imediat după livrare, se închiriază într-o perioadă cuprinsă între două şi opt săptămani, în funcţie de mărimea ansamblului, suprafaţă apartamentului şi gradul de mobilare.

 

Bugetele chiriaşilor în ansambluri finalizate în 2016 au variat între 450–500 euro/lună pentru un apartament de două camere în Băneasa şi poate ajunge până la 3.500–5.000 euro/lună pentru apartamente de cinci camere camere în Soseaua Nordului sau Primăverii.

 

„În România, investiţiile în domeniul imobiliar sunt o variantă foarte bună de plasare a capitalului, oferind un randament superior dobânzilor bancare şi un risc mai mic decât investiţiile pe burse. Alegerea unui imobil nou aduce, pe lângă păstrarea în timp a valorii proprietăţi, beneficii suplimentare: finisaje şi dotări noi, cheltuieli de întreţinere mai mici, o atractivitate mai mare pentru chiriaşi şi consecutiv un nivel mai ridicat al chiriei faţă de imobilele mai vechi”, declară Emanuel Poştoacă, Managing Partner Nordis. 

 

De exemplu, în ansamblul Park Residences 5, situat în zona Băneasa-Siseşti, pe malul lacului Băneasa, un proiect middle-plus cu 160 de apartamente, de a cărui vânzare şi închiriere s-a ocupat Nordis, s-au vândut 94% din apartamente, cu preţuri între 55.000 euro pentru garsoniere şi 170.000 euro pentru apartamente cu 4 camere. Din acestea, peste 20% au fost cumpărate pentru închiriere. Investitorii au preferat apartamentele de două şi de trei camere, pe care le-au închiriat cu tarife între 500 şi 800 euro/lună. Peste 95% din cele peste 30 de apartamente achiziţionate în scop investiţional au fost închiriate în primele trei luni de la darea în folosinţă a Park Residences 5.

 

Şi din ansamblurile premium High Residence şi Nordis Residence, situate în zona Şoseaua Nordului circa un sfert din apartamente au fost cumpărate în scop investiţional. În această zonă de lux, investitorii au preferat apartamentele de trei camere, iar chiriile se situează în intervalul de preţ 1.300 – 1.800 euro/lună, în funcţie de poziţia, vederea şi mobilarea apartamentului.

 

Top închirieri apartamente lux 2016: pe primul loc a fost zona Băneasa-Iancu Nicolae

Piaţa închirierii pe segmentul de lux este destul de echilibrată, fiind mici diferenţe de pondere între cele mai solicitate zone, potrivit observaţiilor Nordis. La nivelul întregii pieţe rezidenţiale premium din Bucureşti, anul trecut cei mai mulţi chiriaşi au atras apartamentele din zonele Herăstrău – Şoseaua Nordului şi Pipera – Iancu Nicolae. 

La începutul acestui an, mulţi chiriaşi de lux s-au mutat în zonele Aviatorilor, Herăstrău şi Pipera – Iancu Nicolae. Există chiar un segment de piaţă cu oferta prea mică, din cauza numărului redus de proiecte rezidenţiale disponibile. În zona Romană-Universitate există o cerere neacoperită de apartamente de trei camere, cu bugete de 1.000 euro/lună-1.200 euro/lună. 

 

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis Management, de intermediere imobiliară si management de proiecte imobiliare, Nordis ¬ Administrare, de dezvoltare imobiliară si administrare de imobile şi Nordis Investments, de investiţii imobiliare.

 

Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăţi premium din zonele de nord ale Bucureştiului din Piaţa Victoriei şi până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Şoseaua Nordului, Băneasa şi Pipera. Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum şi Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.