Unde găseşti cele mai ieftine locuri de cazare din Europa

Postat la 10 martie 2018 107 afişări

Călătoritul nu este un obicei ieftin, iar cazările la hoteluri, mai ales în ţările din Europa de Vest şi Nord nu sunt pentru toată lumea. În ultimii ani a apărut o alternativă numită Airbnb. Care sunt cele mai ieftine destinaţii din Europa, dar cele mai scumpe?

Vouchercloud a analizat ofertele de pe Airbnb şi a stabilit că Islanda, Suedia şi Norvegia sunt cele mai scumpe ţări. În Islanda, o cameră pentru două persoane pe noapte te costă în medie 125 de euro, în timp ce în Suedia şi Norvegia preţul se apropie de 100 de euro.

La capătul celălalt, Macedonia, Albania şi Moldova sunt cele mai ieftine destinaţii. În cele trei ţări preţul unei camere pentru două persoane pe noapte depăşeşte puţin suma de 25 de euro. În România preţul se învârte în jurul sumei de 50 de euro pe noapte pentru cupluri şi puţin peste 75 de euro pentru grupuri.

Conform datelor, cele mai bune ţări pentru cupluri sunt Grecia, Elveţia şi Germania, iar cele mai bune destinaţii pentru grupuri sunt Andorra, Liechtenstein şi Georgia.

Capitalele cele mai scumpe sunt: Amsterdam (+143%), San Marino (+134%),  Roma (+123%), Moscova (+120%) sau Lisabona (+116%). Pe când cele mai ieftine capitale sunt Ankara, Podgorica, Nicosia, Helsinki sau Bucureşti. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.