Unde dai şi unde CRAPĂ: Lovitură de proporţii pentru Selgros, Dacia sau dezvoltatorii de mall-uri din România

Postat la 14 ianuarie 2019 428 afişări

Mai bine de 800 de companii au statutul de producător de energie verde, unele cu unităţi atât de mici încât nici nu intră în vizorul Dispecerului Naţional de Energiei, dar toate au licenţă de energie, aşa că vor plăti taxa de 2% pe cifra de afaceri.

Unde dai şi unde CRAPĂ: Lovitură de proporţii pentru Selgros, Dacia sau dezvoltatorii de mall-uri din România

Însă, potrivit datelor centralizate de ZF, în total sunt mai bine de 1.700 de licenţe active în domeniul energiei şi al gazelor, toate pasibile de plata taxei de 2% introdusă prin deja celebra Ordonanţă 114. Interesant este că multe dintre aceste companii nici măcar nu au ca obiect de activitate principal zona de energie sau gaze, ci deţin aceste licenţe pentru propriul business.

„În ceea ce priveşte contribuţia de 2%, ANRE va publica în cursul acestei săptămâni pe site-ul pro­priu un document de discuţie în acest sens“, a fost unicul răs­puns al Autorităţii Naţio­nale de Reglemen­tare în do­meniul Energiei (ANRE) trasmis în urma mai multor solicitări ale ZF.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovitura,
magazine,
romania,
selgros,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.