Una dintre cele mai mari multinaţionale iese din România şi încă 12 pieţe şi concediază peste 100.000 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 decembrie 2018 14550 afişări

Una dintre cele mai mari multinaţionale iese din România şi încă 12 pieţe şi concediază peste 100.000 de persoane

Compania daneză de curăţenie ISS, care este una dintre cele mai mari companii din lume pe acest segment, plănuieşte să concedieze circa 100.000 de persoane – adică o cincime din forţa globală de muncă – în contextul în care face exit din 13 pieţe mai puţin profitabile, potrivit Bloomberg.

Ţările din care iese compania sunt în principal pieţe emergente din Asia şi Europa de Est. În acelaşi timp, ISS vrea să se îndrepte mai mult spre clienţii mari.

Cele 13 ţări din care iese reprezintă circa 12% din veniturile grupului ISS şi circa 8% din profitul operaţional al acestuia.

Astfel, ISS iese din România, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Estonia, Israel, Brazilia, Chile, Brunei, Malaezia, Filipine şi Thailanda.

După ce va ieşi din aceste pieţe, forţa de muncă globală a ISS se va reduce la circa 390.000 de persoane.

ISS, unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, face paşi mari de reorientare a businessului după ce acţiunile companiei au scăzut cu 18% anul acesta, în mare parte din cauza fondurilor care au speculat împotriva companiei.

Noua strategie vine după ce mai mulţi analişti au început să pună la îndoială perspectivele companiei. Luna trecută, americanii de la Goldman şi-au sfătuit clienţii să îşi vândă acţiunile ISS.

Astfel, luni la ora 12.00, acţiunile ISS listate la bursa din Copenhaga se tranzacţionau la 25,4 de euro per acţiune, în scădere cu 3,1% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare de piaţă de peste 4,8 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iss,
piata,
crestere,
concedieri,
romania,
companii,
actiuni,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.