Una dintre cele mai mari multinaţionale concediază 6.900 de oameni

Postat la 25 noiembrie 2017 123 afişări

Siemens, unul dintre cele mai puternice conglomerate germane, va concedia aproximativ 6.900 de persoane, adică 2% din forţa globală, într-o încercare de restructurare a diviziei de energie şi gaze, în condiţiile unei creşteri extrem de rapide a energiei regenerabilă.

Una dintre cele mai mari multinaţionale concediază 6.900 de oameni

Cele mai mari tăieri, aproximativ 6.100, vor fi făcute la divizia de Energie şi de Gaze, care în urmă cu puţină vreme era în plin boom, datorită turbinelor de gaze care generau electricitate. Însă, odată cu creşterea impactului energiei solare şi eoliene, acestea au început să scadă. 

 

"Divizia de energie trece printr-o disrupţie fără precedent, atât în amploare cât şi în viteză. Având în vedere puterea de inovare şi extinderea rapidă a capacităţilor de generare a energiei regenerabile, presiunea pe orice formă de energie pe bază de gaz este extrem de mare”, a spus Lisa Davis, membru în boardul de management al Siemens. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.