Una dintre cele mai mari bănci ne invaţă ce să facem cu banii pentru a ne păzi de inflaţia tot mai mare

Postat la 18 iulie 2018 230 afişări

Una dintre cele mai mari bănci ne invaţă ce să facem cu banii pentru a ne păzi de inflaţia tot mai mare

Gigantul bancar Goldman Sachs transmite semnale de îngrijorare cu privire la creşterea preţurilor mărfurilor şi a salariilor, însă firma crede că o strategie bună de investiţii poate combate vibraţiile negative ale inflaţiei în piaţă, potrivit CNBC.

David Kostin, strategul şef al Goldman în SUA pentru pieţele de capital, a transmis o notă investitorilor prin care le-a recomandat o serie de companii cu marje de profit şi randamente ridicate, unde îşi pot ţine banii pentru a evita inflaţia.

„Profitabilitatea sănătoasă a corporaţiilor continuă să susţină preţurile acţiunilor...Cu toate acestea, perspectiva pentru profitabilitatea pe indicele S&P 500 este mai puţin constructivă dincolo de 2018”, spune Kostin. „Cu rata şomajului la nivel minim, cu salarii ridicate şi cu costuri mai ridicate pentru producţie, vom vedea riscul ca marjele de profit să scadă”.

Scăderile actuale pe care le înregistrează companiilor la nivelul marjei de profit se datorează, în principal, reducerea taxei corporate impusă de Donald Trump care a crescut anterior aceste marje, iar acum companiile încearcă din greu să se menţină la acelaşi nivel, sau chair să obţină alte creşteri.

Kostin şi-a reîntărit predicţia pentru preţul acţiunilor indicelui S&P 500 la 2.850 de dolari per acţiune. Marţi la ora 16.00 acţiunile S&P 500 se tranzacţionau la 2.800 de dolari.

Coşul de active recomandat de Kostin cuprinde două companii din sănătate şi trei de tehnologie. Astfel, printre companiile care au înregistrat randamente peste aşteptările Goldman Sachs se numără AbbVie şi Biogen din sectorul de sănătate, cu randamente de 41% şi 12% peste ţintă şi din sectorul hi-tech Facebook, Micron şi Nvidia cu randamente de 9%, respectiv 23% pentru ultimele două. Acţiunile Nvidia, o companie a cărei profituri sunt impulsionate de cererea masivă de hardware de pe piaţa de criptomonede, se tranzacţionau marţi la ora 16.00 la 248 de dolari per acţiune, la o capitalizare de piaţă de 151,3 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inflatie,
goldman sachs,
recomandare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.