Una dintre cele mai aşteptate autostrăzi ar putea deveni realitate în 2019

Postat la 16 ianuarie 2019 32066 afişări

Anul 2019 ar trebui să aducă României un număr dublu de kilometri de autostradă faţă de 2018, potrivit promisiunilor Ministerului Transporturilor.

Una dintre cele mai aşteptate autostrăzi ar putea deveni realitate în 2019

Dacă în 2018 s-au inau­gurat 60 de kilometri de auto­stradă, printre care şi deja fai­mosul „ciot“ de 3,3 km al autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, anul acesta ar putea fi inauguraţi 118 km. Din aceştia, 43 km pe A1 Lugoj-Deva, 41 km pe A10 Sebeş-Turda - ceea ce înseamnă că de la Sibiu se va putea merge până la Cluj numai pe autostradă - şi 34 km pe A3 Tg. Mureş-Cluj, între Iernut şi Câmpia Turzii.

 

Pe de altă parte, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva ar fi trebuit finalizate încă din 2016, deci deja se discută de o întârziere de trei ani. Acum, cel mai probabil vor fi gata în vara acestui an. Cu toate acestea, va rămâne un tronson de 15 km care nu va fi gata, astfel încât nu se va putea circula de la Sibiu la Nădlac numai pe autostradă, iar acest tronson abia anul acesta va fi scos la licitaţie, problemele fiind legate şi de trecerile pentru animale sălbatice.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteptare,
autostrazi,
autostrada,
a3,
bucuresti,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.