Una din zece companii italiene este înfiinţată de străini. Românii, pe locul 3 în clasamentul imigranţilor care îşi fac afaceri în Italia

Postat la 14 februarie 2018 76 afişări

Una din zece companii italiene este înfiinţată şi deţinută de imigranţi, la sfârşitul anului 2017 fiind înregistrate în Italia 590.000 de astfel de firme. Românii se află pe locul al treilea în clasamentul cetăţenilor străini care şi-au întemeiat o afacere, imediat după Maroc şi China.

Una din zece companii italiene este înfiinţată de străini. Românii, pe locul 3 în clasamentul imigranţilor care îşi fac afaceri în Italia

10% din totalul companiilor italiene aparţin imigranţilor, a transmis recent Uniunea Italiană a Camerelor de Comerţ, arătând că acest procent este în creştere cu 3,4% faţă de anul anterior. O diferenţă destul de importantă, dacă ne raportăm la creşterea numărului firmelor deţinute de cetăţeni italieni - 0,75%. Regiunea cu cea mai mare creştere a companiilor înfiinţate de imigranţi este Lombardia (cu 114.000 de astfel de situaţii), urmată de Lazio (77.000) şi Toscana (55.000).

Foarte important este faptul că românii alcătuiesc cea de-a treia comunitate străină care a pus bazele unei companii în Italia, imediat după Maroc şi China.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.