Un semnal neobişnuit, posibil să aibă origine extraterestră, detectat de savanţi

Postat la 01 septembrie 2016 185 afişări

Semnalul nu este foarte diferit de cel folosit de televizoarele digitale.

Un semnal neobişnuit, posibil să aibă origine extraterestră, detectat de savanţi

Astronomii au detectat anul trecut o explozie de energie apărută la nivelul lui HD 164595, o stea aflată la o distanţă de circa 94 de ani-lumină faţă de Terra, în constelaţia Hercule. Fenomenul a fost observat cu ajutorul radiotelescopului rusesc RATAN-600 şi a stârnit imediat interesul cercetătorilor care încearcă să demonstreze existenţa vieţii extraterestre.

Astronomii ruşi sunt fascinaţi îndeosebi de modul în care arată semnalul emis de stea. El are o lungime de undă de aproximativ 2,7 centimetri şi o frecvenţă de 11 GHz, ceea ce înseamnă că este un semnal de foarte înaltă frecvenţă nu foarte diferit de cel folosit de televizoarele digitale

Vezi aici primul semnal extraterestru, detectat de savanţi. Este extrem de puternic şi de neobişnuit

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
neobisnuit,
extraterestru,
cercetatori,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.