Un sărut de la Margaret Thatcher: Un şerveţel cu urmele rujului "Doamnei de Fier", scos la vânzare

Autor: Madalina Cerban Postat la 05 iulie 2015 114 afişări

Un şerveţel pe care sunt imprimate urmele rujului roşu al fostului premier britanic Margaret Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", a fost scos la vânzare pentru un preţ de aproape 2.000 de lire sterline (circa 2.700 de euro), potrivit dailymail.co.uk.

Neobişnuitul obiect care a fost atins de buzele "Doamnei de Fier" a fost scos la vânzare pe site-ul www.justcollecting.com şi oferă celor interesaţi şansa de a "primi" un sărut de la Margaret Thatcher.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest şerveţel pentru a-şi îndepărta de pe buze excesul de ruj roşu în timpul unui turneu pe care l-a efectuat în SUA, în anul 2000.

"Doamna de Fier" a stat la momentul respectiv la Pfister Hotel, din oraşul Milwaukee, de unde a călătorit în Columbus, Ohio, unde, pe 2 aprilie 2000, a susţinut un discurs la Ohio Theatre.

Un şerveţel cu sigla Pfister Hotel şi pe care sunt imprimate urmele rujului roşu al "Doamnei de Fier" a fost recuperat de un angajat al Ohio Theatre dintr-un coş de gunoi care se afla în vestiarul din acest teatru în care s-a aranjat Margaret Thatcher înainte de a susţine respectivul discurs.

"Lucram la Ohio Theater la vremea respectivă şi una dintre responsabilităţile mele era să golesc coşurile de gunoi din culisele şi din vestiarele teatrului. Când m-am uitat în camera în care a stat Margaret Thatcher, coşul de gunoi conţinea un singur obiect: un şerveţel al hotelului Pfister cu rujul ei imprimat pe acesta. În loc să îl arunc mai departe, am păstrat acest şerveţel cu rujul ei", a spus respectivul fost angajat al Ohio Theatre.

Pe de altă parte, potrivit dailymail.co.uk, obiectele care au aparţinut "Doamnei de Fier" continuă să fie dorite de către admiratorii acesteia. Astfel, o sticlă de şampanie semnată de Thatcher a fost vândută recent la licitaţie pentru 45.000 de lire sterline.

Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, va rămâne pentru totdeauna "Doamna de Fier" care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent şi a restabilit prestigiul internaţional al ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MARGARET THATCHER,
ŞERVEŢEL,
RUJ
/actualitate/un-sarut-de-la-margaret-thatcher-un-servetel-cu-urmele-rujului-doamnei-de-fier-scos-la-vanzare-14545079
14545079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.