Un român din Irlanda a fost arestat pentru că cerşea şi deranja oamenii pe stradă.Cât câştiga pe zi

Postat la 14 iunie 2018 280 afişări

Un român din Irlanda a fost condamnat la închisoare pentru cerşetorie. Poliţistul care l-a depistat cerşind, pe 29 aprilie, cu o cană în mână, a spus că oamenii erau agasaţi de insistenţa lui.

Un român din Irlanda a fost arestat pentru că cerşea şi deranja oamenii pe stradă.Cât câştiga pe zi

Petrică G. va sta 3 săptămâni în închisoare pentru cerşetorie, relatează The Sun.

”Avea o cană în mână şi în ea erau bani. L-am întrebat dacă are permis de colectare a banilor şi a răspuns că nu”, a declarat poliţistul în faţa instanţei de judecată.

 

Din imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă centrală a oraşului Kilkenny se putea observa că românul era o prezenţă constantă pe străzi.

 

În faţa instanţei, avocatul a spus că acesta „cerşea pasiv” şi nu „hărţuia sau intimida oamenii”. „Nu obstrucţiona pe nimeni … deoarece era destul spaţiu pentru a merge în jurul lui. Cerşetoria pasivă nu ar trebui să fie o ofensă”, a declarant avocatul.

 

Totuşi, din imagini rezultă că, uneori, trecătorii erau încurcaţi sau agasaţi de prezenţa lui.

 

Petrică G. a spus că făcea între 10 şi 15 euro pe zi din cerşetorie, suficient pentru hrană, dar că nu are niciun adăpost.

 

Judectorul l-a condamnat pe român la trei săptămâni de închisoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.