Un proiect de lege prevede scăderea vârstei de pensionare pentru mame cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut

Autor: Departamentul Politic Postat la 01 iulie 2018 186 afişări

Un proiect depus la Senat prevede posibilitatea ca orice femeie să iasă la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin 10 ani. Printre motive se află declinul demografic în care populaţia se reduce cu cinci români în fiecare oră.

Proiectul semnat de grupurile PSD şi ALDE, alături de 51 de aleşi, prevede modificare art 55 alin (1) din Legea 263 pe 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar acesta va avea următorul cuprins: "cu câte doi ani, pentru ficare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani".

Expunerea de motive arată că femeile care muncesc şi au realizat stagiul complet de cotizare la sistemul de pensii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare în funcţie de numărul de copii. Concret, proiectul prevede posibilitatea scăderii vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani, aşa cum prevedea vechea lege nr 19 din 2000 abrogată prin măsurile de austeritate instroduse în anul 2010 prin legea 263/2010.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PENSII,
MAME,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.