Un primar din România şi-a anunţat demisia pe Facebook: "Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică şi pot face prin abordarea mea mai mult rău decat bine oraşului"

Postat la 27 iulie 2017 121 afişări

Un primar din România se declară învins de sistemul politic din România şi anunţă că renunţă la mandat doar după 1 an. Este greu să lupţi cu politicienii având în vedere că marea majoritate a românilor votează corupţi cu zâmbetul pe buze. Iar corupţii pur şi simplu îi blochează pe cei care or să facă ceva. Ce exemplu să ia un primar cinstit când românii îl votează pe George Scripcaru arestat pentru mită, pe Cherecheş la Baia Mare, arestat pentru mită, la Craiova pe Olguţa Vasilescu, arestată pentru corupţie etc.

Un primar din România şi-a anunţat demisia pe Facebook: "Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică şi pot face prin abordarea mea mai mult rău decat bine oraşului"

„Nu văd un viitor în această junglă plină de obedienţă şi îndreptată împotriva poporului român“

Pe Facebook, primarul Adi Torma din Moldova Nouă a scris:  Dragi cetateni, In acest an de mandat am avut si zile frumoase, dar si zile grele. Sa stiti ca aceasta concluzie din aceasta postare nu este luata la cald. Este consecinta unor siruri de intamplari care m-au pus de foarte multe ori pe ganduri. Ieri, am avut ocazia sa particip la un eveniment trist, nu doar pentru mine, ci si pentru viitorul acestei tari. Ieri, la evenimentul de investitura a noului Prefect, am asistat la o piesa de teatru falsa, la o atitudine obedienta a unor personaje care conduc destinele judetului sau beneficiaza de votul dumneavoastra.

Ieri am fost amenintat, voalat de catre un parlamentar, care pe langa formalitatile unui discurs de lemn, i-a urat noului perfect, citez “Matei, anul trecut, la alegerile locale, ai pierdut o lupta, dar vei castiga razboiul”. Nu am inteles, a pierdut lupta cu mine?! Si pe fata i-a urat ca-si va lua revansa si ca stie el asta. Deci votul cetatenilor nu a contat in aceasta competitie. Ieri, toti vorbitorii au facut politica, laudand marele partid, marii lideri sau programul PNDL si in momentul in care am solicitat sa am un mesaj, mi s-a taiat microfonul ca fac politica intr-un mod comparabil cu Coreea de Nord şi temutul lor lider Kim Jong-un….penibilul se vedea in ochii celor peste 100 de invitati si in special in ochii unui om care si-a vazut copilul decapitat din cea mai inalta functie detinuta de un carasean, cea de Prim-Ministru.

Eu, primarul unui oras, ales de catre cetateni, am fost pus cu botul pe labe de un Secretar de Stat numit in aceasta functie de catre oameni care, din pacate, nu inteleg ca trebuie respectat votul cetatenilor. Dar cel mai grav, am vazut un Prefect care la un moment dat s-a sufocat de minciunile enumerate, legat de rezultatele marete avute in cei 12 ani de mandat in functia de Primar al orasului Moldova Noua, un Prefect care este asa cum a spus, chiar el, un simplu ucenic al domnului Popescu, presedintele Federatiei Sindicatului Miner, si la dispozitia unui grup de indivizi care l-au numit in aceasta functie.

Pentru cei care ieri au fost prezenti in sala de sedinte a Consiliului Judetean Caras si poate nu cunosc realitatea din Moldova Noua sau pentru cei care din acest discurs malefic al noului prefect au avut impresia ca a realizat din Moldova Noua un mic Las Vegas, as vrea sa fac o noua descriere la ceea ce au insemnat cele 3 mandate ale tristului primar, Lupu Matei.

Perioada 2000-2008 – se inchide Moldominul, institutie la care a lucrat ca si inginer topograf sau a detinut functia de Lider de sindicat, institutie care in perioada 97 – 98 a inceput sa decada, finalizand cu inchiderea ei in 2006, cu restante de peste 6 milioane de euro catre bugetul local. Se concesioneaza intreg Ostrovul intr-o manevra mai mult oculta decat transparenta, pamantul care apartinea de fapt cetatenilor din satul Moldova Veche.

In acelasi timp, incep problemele cu iazul de decantare, cu poluarea satului Moldova Veche, dar si a localitatilor sarbesti de pe malul Dunarii.

In acelasi timp si intr-o maniera la fel de oculta, se distruge firma de transport local din cadrul Primariei si se concesioneaza acest serviciu catre firma Alin Alma, unde sotia dumnealui detinea 50% din actiuni, un fel de “eu centrez, eu dau gol”.

Se vinde aproape tot patrimoniul orasului catre tot felul de persoane sau firme care au lasat in paragina aceste obiective sau terenuri. Moldova Noua este rupta de restul judetului prin dezinteresul fata de calitatea cailor de acces si aici ma refer la drumul Moldova Noua – TM, Moldova Noua – Resita.

Disparitia activitatilor portuare si, foarte grav, lipsa de transparenta in actul de conducere a orasului.

Se maltrateaza spatiul verde cu aparitia a tot felul de boxe pentru lemne sau alte colibe in detrimentul unei lupte pentru a pune in aplicare proiectul de racordare a orasului la conducta de gaz, proiect realizat de catre primarul Chisarau si cu mari sanse ca in anii 2000 – 2004 sa fie pus in aplicare.

Dispare orice urma de sport la nivel de oras sau cultura decazand atat fotbalul, cat si actul de cultura, singurele activitati de cultura fiind Zilele Orasului.

Avem un moment de revenire in perioada de mandat 2008-2012 a domnului Chisalita, dar din pacate iarasi picam in orbul gainii ca si comunitate si reuseste actualul prefect al judetului sa recastige un mandat de primar intre 2012 – 2016. Dezastrul pe care l-a produs in perioada 2000 – 2008, continua si in perioada 2012 – 2016.

Din pacate, ce gasesc in primarie la preluarea mandatului si tin sa precizez ca nu a facut nici un fel de predare de gestiune la nivel de Primarie, plecand pur si simplu, fara sa avem nici un schimb de probleme la nivel de comunitate. Gasesc, dupa cum am spus, imaginile unui film de groaza.

In aceasta postare atac si problema programului PNDL, pentru ca in perioada 2016-2020 vorbim de PNDL 2. In mandatul 2012 – 2016, domnul prefect nu are nici un proiect prin PNDL, desi Coronini, Berzasca, Pojejena, Socol sau Carbunari asfalteaza si au diferite proiecte prin programul PNDL. Raspunsul este simplu: pentru ca nu are viziunea si nu are dorinta de a dezvolta comunitatea. Si-a dorit pur si simplu sa mai aiba un mandat de primar. Realizeaza mici obiective, gen faleza Dunarii sau constructia de boxe pentru lemne din resursele bugetului local, dar nu reuseste sa intocmeasca nici un proiect, atat prin Ministerul Dezvoltarii, cat nici prin Fondurile Europene. In acelasi timp deconteaza din bugetul local diferite participari la cursuri de perfectionare, de fapt, concedii la mare din bugetul local. Si sa nu uitam ca in perioada 2008-2012 forteaza Consilierii PSD sa voteze impotriva aparitiei firmei Delphi in Moldova Noua si este de notorietate ca in acea perioada, 3 dintre consilieri si-au pierdut mandatul pentru ca au avut curajul sa voteze pentru aparitia acestei companii in oras. Dar, in acelasi timp, pozeaza in cel care a creat locuri la Moldova Noua, ca si cum firma Delphi ar fi proprietatea lui. Are totusi mostenite 4 proiecte care erau spre finalizare sau chiar finalizate.

Casa de Cultura care a ramas 4 ani inchisa pentru actul de cultura, (ea fiind finalizata in 2012), dar deschisa pentru sedintele de partid, locale, judetene sau nationale unde veneau sa-si prezinte proiectele.

Policlinica din Moldova Noua care ramane la acelasi stadiu din 2012 pana in 2016 in momentul schimbarii primarului.

In septembrie vom pune in functiune aparatul RMN, aparat care va ridica mult standardele spitalului Moldova Noua, astfel de aparate detinand doar 2 municipii, Caransebes si Resita. In 4 ani de zile a stat nefunctional, fara sa aiba interes in punerea lui in functiune.

Trecerea frontierei cu BACUL, un alt proiect care mi-a creat alte probleme. Pe perioada mandatului a organizat 6 licitatii, fara sa participe nimeni la licitatii pt ca dintr-o eroare a liderului de proiect Consiliul Judetean, primaria trebuia sa mai contribuie cu inca 150 mii de euro pt a putea finaliza proiectului.

Din pacate, perioada de finalizare s-a incheiat in 2016 si am fost pus in fata unei situatii intre a fi pasibil de a plati catre ceilalti parteneri de proiect 2.500.000 euro sau de a face un imprumut de 1 mil de euro si sa ne punem proiectul in aplicare.

Am reusit sa luam acest credit si pana la finalul anului BACUL va fi functional.

Nu a turnat 1 m de asfalt in oras pe strazile care nu erau incluse Aqua Caras, proiect ce nu are legatura cu Primaria Moldova Noua, dar domnul prefect si-l asuma ca si o reusita personala. Dar in orase gen Oravita, Bocsa, Otelu Rosu, se turnau km intregi de asfalt din bani guvernamentali, la Moldova Noua nu s-a putut, desi aveam in acelasi timp Consiliul Judetean si Guvern din aceeasi coalitie USL din care face parte primarul orasului, actualul prefect.

Moldova Noua nu are plan urbanistic general PUG, fapt ce ne pune in situatia de a nu mai putea elibera autorizatii de constructii in scurt timp. Desi, la finalul anului 2012, era aproape finalizat, nu a avut decenta, bunavointa de a-l continua de la dl. Chisalita si de a-l pune in aplicare. Noi ne-am asumat acest proiect de PUG si vom cheltui peste 60 de mii de euro pentru a-l pune in aplicare si pt a da o idee de dezvoltare a orasului nostru.

Lipsa cadastrului general, Moldova Noua este unul dintre orasele care stam cel mai rau din punct de vedere al cadastrarii si peste jumatate din perioada scursa a fost condus orasul de fostul primar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.