Un porc mistreţ radioactiv a fost identificat în judeţul Suceava. „Acest lucru ne alarmează foarte tare. E de la Cernobîl!”

Autor: Roana Rotaru Postat la 21 decembrie 2017 152 afişări

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a identificat un porc mistreţ radioactiv în judeţul Suceava, la 10 kilometri de graniţa cu Ucraina, contaminat cu izotopii Cesiu 137 şi Cesiu 134 despre care reprezentanţii Romsilva presupun că provin de la dezastrul nuclear de la Cernobîl, relatează ZF

„Pe raza direcţiei silvice Suceava s-a identificat un porc mistreţ care a fost dus la analize unde s-a identificat o depăşire a nivelului de contaminare radioactivă. Este o noutate pentru noi. Fondul de vânătoare unde a fost identificat acest porc mistreţ se află la 10 km de graniţa cu Ucraina. Este vorba de un fond de vânătoare 17 Botuş, gestionat de ocolul silvic Breaza din judeţul Suceava . Acest lucru ne alarmează foarte tare (...)E de la Cernobîl”, a spus Ciprian Pahonţu, preşedintele Romsilva.

Exemplarul identificat este un mistreţ de sex masculin în vârstă de trei ani. ANSVSA Bucureşti  şi Direcţia Silvica Suceava recoltează probe de pe suprafaţa solului, din apa şi din aer pentru a identifica sursa de radiaţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.