Un pensionar şi o lesbiană au aruncat în aer scena politică din Germania şi au băgat în Parlament un partid de extremă dreaptă

Postat la 25 septembrie 2017 418 afişări

Partidul de extremă dreaptă AfD (Alternativa pentru Germania) va intra în Bundestag, parlamentul Germaniei, pentru prima oară în aproape 60 de ani, după ce a câştigat peste 13% din voturi în cadrul alegerilor de duminică.

Un pensionar şi o lesbiană au aruncat în aer scena politică din Germania şi au băgat în Parlament un partid de extremă dreaptă

Candidatul propus pentru cancelar din partea partidului, Alexander Gauland, este un pensionar care cere Germaniei să revină la gloria trecută şi care se mândreşte cu realizările militare ale naziştilor. El este anchetat de poliţie pentru instigare la ură rasială, în timp ce partidul este monitorizat de serviciile de spionaj germane, pe motiv că ar putea fi un pericol pentru constituţie.

 

Totuşi, sondajele arată că partidul va câştiga între 60 şi 85 de locuri în Parlament, pentru prima oară din 1961 când un partid de extremă dreaptă reuşeşte să intre în Bundestag.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.