Un nou scandal ce are la centru un vlogger: de ce i-a fost interzis să mai facă bani din videoclipuri

Postat la 14 februarie 2018 322 afişări

În urma unui nou videoclip controversat, YouTube a suspendat toate reclamele de pe canalul lui Logan Paul, interzicând astfel monetizarea clipurilor.

Un nou scandal ce are la centru un vlogger: de ce i-a fost interzis să mai facă bani din videoclipuri

Logan Paul a intrat în lumina reflectoarelor luna trecută, după ce a filmat un clip într-un loc din Japonia denumit "pădurea sinuciderilor".

YouTube a transmis că atitudinea tânărului poate fi dăunătoare comunităţii extinse de creatori de conţinut. "După o lungă analiză, am decis să suspendăm temporar reclamele pe canalele deţinute de Logan Paul", au transmis reprezentanţii platformei deţinute de YouTube.

Google a anunţat recent pe două dintre blogurile sale, o serie de măsuri care vizează remunerarea creatorilor de conţinuturi video, sperând astfel să contraatace tendinţa actuală de a recurge la clipuri şocante pentru a avea cât mai multe vizualizări şi a obţine astfel mai mulţi bani.

Principala modificare priveşte Google Preferred, programul publicitar cel mai eficient al YouTube, care are în vedere creatorii de conţinuturi cu cele mai mari audienţe şi un public cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Astfel, pentru a putea beneficia de venituri publicitare asociate, fiecare videoclip ar trebui să fie vizionat în prealabil şi validat de un moderator uman.

Această schimbare de politică va deveni efectivă la mijlocul lui februarie în SUA şi la sfârşitul lui martie în alte 15 ţări vizate, printre care şi Franţa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.