Un nou dosar pentru Sebastian Ghiţă. Fostul deputat ar fi cerut peste 50 milioane euro

Postat la 27 februarie 2017 116 afişări

Procurorii DNA Ploieşti au deschis un nou dosar în care este vizat fostul deputat Sebastian Ghiţă, existând suspiciuni că acesta ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul. Mai mulţi apropiaţi ai lui Ghiţă sunt audiaţi, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Un nou dosar pentru Sebastian Ghiţă. Fostul deputat ar fi cerut peste 50 milioane euro

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că investigaţiile se referă la perioda în care guvernul României a fost condus de Victor Ponta. Potrivit surselor citate, Sebastian Ghiţă, deputat la acea vreme, ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la firme IT pentru sine şi alţii, printre care persoane cu funcţii de conducere în cadrul unor ministere, pentru atribuirea de contracte cu statul.

În acelaşi dosar este audiat la sediul DNA Ploieşti Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă. Acesta a ajuns la sediul parchetului cu câteva minute înainte de ora 12.00, fiind adus de poliţişti pe baza unui mandat. Anastasescu are calitatea de suspect, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAXA.

La sediul DNA Ploieşti a fost adus cu mandat şi Bogdan Padiu, director Teamnet Group, care, potrivit surselor judiciare citate, este audiat în acelaşi dosar nou.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.