Un medic pediatru a izbucnit în lacrimi din cauza lipsei imunoglobulinei. Plângere penală, înregistrată pe numele ministrului Bodog

Postat la 06 decembrie 2017 70 afişări

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino spune că vieţile a aproape 100 de copii sunt puse în pericol în acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piaţa medicamentelor din România. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunţă că a sesizează Parchetul General cu privire la modul în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane.

Un medic pediatru a izbucnit în lacrimi din cauza lipsei imunoglobulinei. Plângere penală, înregistrată pe numele ministrului Bodog

Medicul Alexis Cochino spune că unul dintre adolescenţii pe care îi are în grijă a încercat să-şi ia viaţa, disperat de lipsa tratamentului. Miercuri dimineata, la ora 10, la Guvern are loc o întâlnire între premierul Mihai Tudose, ministrul Sănătătii, Florian Bodog, dar şi şefi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. La întâlnire va participa la medicul Alexis Cochino.

“Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viaţă este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internaţi în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum medicamentele, riscă să-şi piardă viaţa. Şi mulţi alţii sunt în situaţii similare, deşi încă nu la fel de grave. Sunt adolescenţi, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuţiile şi simţind agitaţia noastră şi a părinţilor şi disperarea, unul a încercat să se sinucidă şi celălalt vrea să facă acelaşi lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situaţia în pediatrie“.

Pana acum, o femeie din judeţul Alba a murit pentru ca nu a primit la timp imunoglobulina de care avea nevoie. In situatia ei sunt si alţi pacienţi din ţară care aşteaptă şi acum ajutor de la autorităţi.

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino va merge şi el la întâlnirea de la Guvern. Doctorul spune că vieţile a aproape 100 de copii depind de acest tratament. În lacrimi, cere ajutorul autorităţilor.

Acesta spune ca până acum, pacienţii care depind de imunoglobulină nu s-au mai confruntat cu lipsa tratamentului.

“În ultimii 3-4 ani, a fost un flux relativ previzibil de imunoglobulină, ceea ce a făcut ca viaţa lor să fie aproape normală, cu excepţia faptului că trebuie să vină lunar la spital pentru a-şi face tratamentul. Dar, în rest, viaţa lor se poate desfăşura normal, se duc la şcoală, învaţă, au prieteni, cresc, unii au ajuns studenţi“, spune medicul Alexis Cochino.

La întâlnirea de miercuri, de la Palatul Victoria, au fost convocaţi şi şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Potrivit Agerpres, ministrul Sănătăţii ar urma să vină la întâlnire însoţit de producători de astfel de medicamente.

Plăngere penală la Parchetul General pe numele lui Florian Bodog pentru ”conduita pasivă” în criza imunoglobulinei

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunţă că a sesizează Parchetul General cu privire la modul în care ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, plângerea se referă la conduita pasivă a Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog şi a subalternilor săi care, de mai bine de şase luni, ”nu au luat măsuri pentru a pune la dispoziţia bolnavilor care suferă de imunodeficienţe primare şi de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulină”.

Cititi mai multe pe www.ph-online.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.