Un medic cunoscut avertizează: fără mijloace de prevenţie la şcoală vor rămâne foarte puţini copii

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 septembrie 2021 30 afişări

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că doar un sfert din copii va rămâne în şcoli dacă nu se respectă cu stricteţe regulile anti-COVID 19. Cei care vă vând poveşti frumoase şi vă oferă iluzia unei situaţii roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit, mai spune medicul.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că în lipsa unor restricţii dure cei mai mulţi copii se vor infecta şi numeroase şcoli vor fi închise.

„Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înţelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă vând poveşti frumoase şi vă oferă iluzia unei situaţii roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit... Cum este cu şcoala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măştilor şi în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni... Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I... Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, a explicat medicul Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Ca sprijin pentru previziunile sale, medicul român foloseşte statisticile din şcolile din Statele Unite ale Americii.

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde şcoala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii şi adolescenţii au reprezentat 28.9% din totalul celor infectaţi cu noul coronavirus. Şi cifrele sunt în creştere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta iniţială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputaţi specialişti din lume in domeniul bolilor infecţioase, la copil)”, a precizat medicul Mihai Craiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai craiu,
elevi,
covid 19

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.