Un hacker român a inventat, din puşcărie, sistemul care face imposibilă fraudarea bancomatelor

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 iunie 2014 6949 afişări

Un hacker român a inventat, din puşcărie, sistemul care face imposibilă fraudarea bancomatelor

Valentin Boantă este deţinut al Penitenciarului Vaslui, acolo unde are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani. El a profitat încă de timpul în spatele gratiilor pentru a dezvolta un dispozitiv care să împiedice exact tipul de infracţiune pentru care el a fost condamnat.

Boancă a fost condamnat pentru că fabrica dispozitive de clonare a cardurilor. Mai precis, atunci când clientul folosea terminalul băncii pentru a retrage numerar, aparatul copia datelor pentru ca acestea să poată fi ulterior folosite ilegal.

Bărbatul, născut la Oneşti şi absolvent al Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti a realizat în timp ce era la închisoare macheta unui dispozitiv ce roteşte cardurile în momentul introducerii acestora în terminat, astfel încât orice aparat ilegal de clonare devine inutil. El a trimis macheta către Salonul internaţional de invenţii de la Geneva şi, spre surprinderea sa, a obţinut Premiul internaţional al presei în 2013.

"Sunt un băiat care a activat într-un domeniu greşit, am fost prins, mi-am recunoscut greşeala, îmi duc crucea, şi sper să am o şansă să demonstrez că a fost o greşeală singulară", a mărturisit Valentin Boancă, conform celor de la Vremea Nouă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-hacker-roman-a-inventat-din-puscarie-sistemul-care-face-imposibila-fraudarea-bancomatelor-12814806
12814806
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.