Un gigant german face concedieri în masă: iar de data aceasta peste 10.000 de persoane sunt vizate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 mai 2018 1648 afişări

Un gigant german face concedieri în masă:  iar de data aceasta peste 10.000 de persoane sunt vizate

Deutsche Bank ia în considerare concedierea a peste 10.000 de persoane şi retragerea din aproape toate pieţele de acţiuni ale lumii, ca parte a eforturilor masive de a readuce cel mai mare creditor al Germaniei pe profit, misiune care îi revine noului CEO, Christian Sewing, potrivit Bloomberg.

Reducerile de personal reprezintă aproximativ 10% din angajaţii băncii. În timpul predecesorului lui Sewing, John Cryan, banca stabilise un target de 9.000 de concedieri până în 2020.

Sewing încearcă să accelereze procesul şi vrea să îndrepte iar creditorul german înspre piaţa europeană, renunţând la un efort de două decenii în care Deutsche Bank a încercat să concureze cu marii jucători după Wall Street.

Viitorul băncii de investiţii a fost un factor cheie în schimbarea întregului management superior, iar printre victimele acestei decizii s-a numărat şi fostul CEO, John Cryan.

Noul target de concedieri a fost raportat de Wall Street Journal. Cel mai mare creditor german urmează să anunţe noi măsuri de restructurare înainte de întâlnirea anuală a acţionarilor de joia aceasta.

Sewing a promis o restructurare la scară largă a braţului de investiţii a cărui ţintă principală va deveni Europa împreună cu companiile europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutsche bank,
personal,
reduceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.