Un gigant chinez a început ASALTUL asupra Europei. Cum vrea să schimbe piaţa auto

Postat la 12 martie 2018 159 afişări

Un gigant chinez a început ASALTUL asupra Europei. Cum vrea să schimbe piaţa auto

Producătorul chinez de baterii pentru maşini electrice Contemporary Amperex Technology este pe cale să dea drumul primei sale fabrici din Europa.

 

Surse apropiate au declarat celor de la Bloomberg că fabrica va fi construită în Germania, Ungaria sau Polonia.

"Vedem o mare oportunitate în Europa", a spus Zeng Yuqun, CEO-ul celor de la Contemporary Amperex Technology. "Companiile coreene, care folosing preţuri reduse pentru a ne face concurenţă, nu au avansat prea mult din punct de vedere tehnologic în ultimii doi ani; în aceeaşi perioadă, noi am crescut în mod constant şi am depăşit competitorii."

Fabrica din Europa este doar o parte a planului de dezvoltare: o nouă unitate va fi deschisă în Ningde, oraşul de unde a plecat compania, ce va creşte capacitatea de producţie cu 500%, transformând Contemporary Amperex Technology în cel mai mare producător de baterii pentru maşini electrice la nivel global.

Fabrica din Europa va deservi mai mulţi producători auto, printre care şi BMW.

Grupul Volkswagen a acceptat deja să folosească baterii produse de Contemporary Amperex Technology în modelele comercializate în China. Înţelegerea ar putea ulterior facilita un contract la nivel global pentru producătorul de baterii şi ar putea aduce venituri importante, având în vedere că Volkswagen s-a angajat să investească 50 de miliarde de euro în dezvoltarea maşinilor electrice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.