Un funcţionar japonez a invocat în mod fals moartea a 12 rude pentru a beneficia de concediu

Autor: Iuliana Enache Postat la 28 martie 2015 57 afişări

Un funcţionar public din oraşul Sendai, situat în nord-estul Japoniei, a fost demis după ce a minţit în legătură cu decesul mai multor rude pentru a primi concediu.

Potrivit municipalităţii, bărbatul în vârstă de 60 de ani a depus cereri de concediu pretinzând că participă la funeralii ale rudelor sale de 12 ori în perioada mai 2008 - septembrie 2013, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică de vineri.

Falsul a fost descoperit la începutul anului, când bărbatul şi-a completat ultima cerere folosind numele unei rude la ale cărei funeralii pretinsese că a participat şi în urmă cu cinci ani.

O femeie care a răspuns la telefon la locuinţa din Sendai a funcţionarului a declarat că nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse acestuia.

Un angajat al departamentului de resurse umane din primărie a declarat pentru Japan Real Time că salariaţii trebuie să completeze cereri pentru a primi concendiu pentru decesul unei rude şi să specifice numele decedatului. Primăria nu verifică de obicei decesele.

În total, funcţionarul şi-a luat 16 zile libere folosind acest tip de concediu, potrivit primăriei. În urma verificărilor, s-a constatat că unele dintre persoanele respective nu decedaseră iar unele dintre nume erau false.

Potrivit primăriei, bărbatul trebuia să iasă la pensie la sfârşitul lui martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JAPONIA,
DECESE,
/actualitate/un-functionar-japonez-a-invocat-in-mod-fals-moartea-a-12-rude-pentru-a-beneficia-de-concediu-14073551
14073551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.