Un elev de 15 ani a reuşit să se califice la patru olimpiade, faza naţională

Postat la 03 mai 2016 538 afişări

Un elev de 15 ani a reuşit să se califice la patru olimpiade, faza naţională

Ambiţia şi dorinţa de a fi învingător nu cunoaşte limite. O demonstrează un elev de 15 ani din Moreni, Dâmboviţa. În timp ce mulţi adolescenţi de vârsta lui sunt pasionaţi de gadgeturi de ultimă generaţie, tânărul a reuşit performanţa de a se califica la fazele naţionale a patru olimpiade şcolare. Şi nu vorbim despre materii uşoare. Matematică, fizică, informatică şi, atenţie, astrofizică. Să vedem povestea lui.

Ionuţ este elev în clasa a IX-a, la Liceul "I.L. Caragiale", din Moreni, profilul matematică-informatică. La prima vedere nimic nu pare să îl deosebească de ceilalţi colegi de vârsta lui. Şi totuşi, după o discuţie de doar câteva minute, timiditatea şi stângăcia elevului sunt înlocuite de seriozitatea omului hotărât, determinat, însetat de cunoaştere, care vrea să fie mereu primul.

Ionuţ Savu: „Încă de când eram mic mă pasiona felul în care funcţionează lucrurile şi mă tot uitam la diverse documentare. Tot timpul mi-am dorit să ştiu mai multe, să descopăr eu anumite lucruri. De-abia dintr-a V-a, a VI-a, am putut să aprofundez."

Totul a început în clasa a III-a, când Ionuţ a participat la concursul de matematică Euclid. Pasiunea lui avea să fie însă fizica. Prima calificare la Olimpiada Naţională a obţinut-o în clasa a VI-a, când a luat menţiunea de onoare. Un an mai târziu se clasa primul pe ţară.

Ionuţ Savu: „Vreau să fiu cât mai bun la ceea ce-mi place mie, la fizică şi la matematică în principiu şi asta mă determină să concurez cu alţi elevi de vârsta mea şi să fiu printre primii”.

Gabriel Chişulescu - profesor de fizică: „Într-a şaptea deja era capabil să dea bacalaureatul, pentru că între timp învăţase şi electricitatea. Cred că era singurul care putea să ia 10 la bacalaureat”.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elev,
olimpiada,
reusita,
refuz,
fizica,
moreni,
timp,
calificare
/actualitate/un-elev-de-15-ani-a-reusit-sa-se-califice-la-patru-olimpiade-faza-nationala-15280465
15280465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.