Un dezvoltator imobiliar investeşte 14 milioane de euro într-un proiect rezidenţial de lux format din case "verzi"

Autor: Ioana Matei Postat la 27 noiembrie 2014 287 afişări

Un dezvoltator imobiliar investeşte 14 milioane de euro într-un proiect rezidenţial de lux format din case "verzi"

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor lansează Amber Gardens, primul proiect rezidenţial de lux de dimensiuni mari din Romania, care are la bază principiile designului bioclimatic şi aplică standardele energetice ale unei "case pasive”. Compania va investi 14 milioane de euro în dezvoltarea proiectului.

Acesta va cuprinde 60 de locuinţe verzi de lux, care vor fi dezvoltate pe parcursul a trei ani în zona Otopeni-Tunari. Costul de achiziţie al unei  locuinţe  de lux Amber Gardens începe de la 230.000 de euro + TVA (pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi şi un teren de aproximativ 650 de metri pătraţi). În luna noiembrie 2014 au fost finalizate şase locuinţe, dintre care patru sunt deja vândute.

Dezvoltatorul mizează pe aducerea conceptului de „case pasive” în proiect, costul anual al energiei folosite într-o astfel de casă fiind de aproximativ 630 de euro. Locuinţele certificate la nivel de performanţă energetică C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu nivel de performanţă A, la 1.857 euro, iar casele care se califică pentru o ipotecă verde, la 939 euro pe an.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, înfiinţată în Romania în anul 2003.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-dezvoltator-imobiliar-investeste-14-milioane-de-euro-intr-un-proiect-rezidential-de-lux-format-din-case-verzi-13656136
13656136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.