Un deputat ucrainean a fost aruncat de protestatari într-un tomberon plin cu gunoi - VIDEO

Autor: Ioana Bojan Postat la 17 septembrie 2014 54 afişări

Mai mulţi manifestanţi, care cereau marţi aprobarea unei legi a lustraţiei în faţa Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat care susţinea legea respectivă şi l-au aruncat într-un tomberon, după care au pus un cauciuc şi au turnat un lichid peste el, relatează Russia Today.

Mai multe persoane au manifestat marţi în faţa Parlamentului de la Kiev, în timp ce deputaţii dezbăteau o lege care să interzică implicarea în politică a aliaţilor fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Vitali Juravski, un deputat din grupul pentru Dezvoltare Economică, a ieşit din clădirea Parlamentului pentru o pauză şi a fost imediat imobilizat de o mulţime de bărbaţi. Acesta a fost băgat cu forţa într-un tomberon plin cu gunoi, în timp ce mulţimea scanda "Glorie Ucrainei!".

Câţiva bărbaţi l-au ţinut pe Juravski de cap, pentru a-l împiedica să iasă din tomberon. Ei au aruncat un cauciuc de maşină şi au turnat un lichid peste el, afirmând că este "vinovat de vărsarea de sânge". Deputatul a fost cărat cu tomberonul peste stradă, înainte ca poliţia să intervină.

Ulterior, Juravski a declarat că în opinia sa acest atac a fost ordonat de adversarii săi politici, adăugând că îi iartă pe agresori. "Sunt încă şocat de ce s-a întâmplat. Consider acest incident o lovitură din partea adversarilor mei, care candidează în regiunea Jitomir. Nu cred că aşa m-ar fi tratat manifestanţii din Maidan (Piaţa Independenţei-n.r.), nu poate fi adevărat, pur şi simplu nu cred", a declarat el.

Deputatul a precizat că el a fost unul dintre iniţiatorii legii lustraţiei, care a fost în final adoptată de Parlament, marţi. Dacă va fi promulgată de preşedintele Petro Poroşenko, parlamentarii care au lucrat sub regimul lui Viktor Ianukovici vor fi nevoiţi să părăsească Parlamentul şi vor avea interdicţie de a mai ocupa funcţii politice.

Câţiva dintre activiştii din Piaţa Independenţei i-au prezentat ulterior scuze public lui Juravski. Deputatul a declarat că nu va depune plângere împotriva agresorilor săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
PROTEST,
DEPUTAT
/actualitate/un-deputat-ucrainean-a-fost-aruncat-de-protestatari-intr-un-tomberon-plin-cu-gunoi-video-13285556
13285556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.