Un cuplu a salvat o insulă după ce fusese devastată de un ciclon. Ce au făcut cu ea după este absolut incredibil

Postat la 22 septembrie 2016 5290 afişări

Complexul Bedarra Island Resort se află pe o suprafaţă de 45 de hectare de păduri tropicale, parte din Marele Coral de Recifuri Marine Park. Se află la o distanţă de aproximativ nouă kilometri de coasta australiană Mission Beach, la mijlocul distanţei dintre oraşele Cairns şi Townsvile.

Majoritatea turiştilor care ajuns la Bedarra Island Resort, au făcut acest lucru în urma unei călătorii printr-o călătorie de 20 de minute cu o barcă rapidă de la Mission Beach sau chiar cu elicopterul privat al complexului, decolând din oraşul Cairns.

Potrivit publicaţiei internaţionale Forbes, frumuseţea insulei şi a complexului turistic pălesc în comparaţie cu cel mai frumos cuplu de pe aceasta, Sam şi Kerri-Ann Charlton, care au cumpărat insula în 2011 şi care sunt antreprenorii care au lansat acest proiect.

Anterior achiziţiei de către cei doi tineri, insula fusese devastată de un ciclon. După 18 luni de renovări, complexul s-a transformat într-unul de lux, unde vin mai ales celebrităţi şi demnitari. Complexul conţine nouă vile de cazare, toate oferind o privelişte excepţională la plajă, înconjurate de păduri. Complexul are şi un chef, Tarrant Wenel, care a creat un meniu proaspăt de fructe de mare cu influenţe asiatice.

Legătura lui Sam Charlton cu Bedarra a început în 1984, când o parte din această insulă a fost pusă la licitaţie. Tatăl său, Murray Charlton, agrease împreună cu un partener de afaceri să inspecteze proprietatea.

Nu au reuşit să cumpere insula atunci, dar fascinaţia lui Murray Charlton pentru Bedarra şi acest spaţiu uitat de lume a persistat. Un agent imobiliar local i l-a prezentat pe Noel Wood, un artist australian care a deţinut şi a trăit pe o mică proprietate din Bedarra din 1936. Murray l-a ajutat pe Noel să-şi divizeze porţiunea de teren în mai multe loturi pentru construcţia de case.

Murray şi Margie Charlton au cumpărat apoi o casă destinată oaspeţilor de la acesta şi au transformat-o într-o vilă idilică, unde s-au mutat. Familia a trăit timp de 18 luni, din 1986. Copiii tinerilor - Sam, în vârstă de 12 ani şi fratele său, Nicholas, în vârstă de 10 - au fost educaţi acasă de mama lor, Margie. Mare parte din copilăria lor şi-au petrecut-o explorând insula la picior sau cu caiacul. Au învăţat astfel despre flora, fauna, geografia, geologia şi istoria insulei de la rezidenţi care cunoşteau toate secretele acesteia.

Familia Charlton a decis să îşi vândă vila idilică la începutul anilor '90, spre dezamăgirea lui Sam. Afinitatea lui pentru insulă s-a păstrat, în timp ce a urmărit modul în care proprietarii acesteia s-au succedat de-a lungul timpului.

Dezastrul făcut de ciclonul Yasi în 2011 a determinat închiderea complexului turistic ce apăruse aici, dar a ajutat în acelaşi timp ca visul lui Sam Charlton să se transforme în realitate. Sam şi Kerri-Ann au analizat ceea ce a mai rămas - clădiri distruse, copaci doborâţi şi alte resturi. Amintirile din copilărie ale lui Sam l-au determinat să creadă că va avea succes dacă va cumpăra insula şi va reconstrui totul.

Au creat conceptul experienţei de vacanţă ideală - luxoasă, dar nu pretenţioasă, relaxată, dar totuşi atrăgătoare; fără dress code-uri, reguli şi indicatoare. Un loc în care invitaţii să poată să experimenteze excelenţa în ospitalitate datorită unei echipe de profesionişti care să se implice şi cărora să le pese cu adevărat de oaspeţii lor. Un loc de singurătate, serenitate şi frumuseţe prin care să te poţi izola şi relaxa cu adevărat într-un concediu.

Sam şi Kerri-Ann au redeschis complextul turistic în iulie 2013, după 18 luni de construcţii. Acesta a ajuns deja una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din zonă, potrivit Forbes.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.