Un consultat politic cu legături cu Cambridge Analytica şi Manafort a recunoscut că a făcut lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina

Autor: Mircea Olteanu Postat la 01 septembrie 2018 103 afişări

Sam Patten, un consultat politic republican cu legături cu Cambridge Analytica şi cu Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, a pledat vinovat la acuzaţia de lobby ilegal în favoarea unor politicieni proruşi din Ucraina, inclusiv prin plata unei sume de bani de la aceştia către comitetul de organizare a învestirii lui Trump.

Sam Patten, un consultat politic republican cu legături cu Cambridge Analytica şi cu Paul Manafort, a recunoscut că cumpărat în mod ilegal bilete la ceremonia de învestire a preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru un oligarh ucrainean, folosind fonduri primite de la acesta, relatează cotidianul The Guardian.

Prin procurarea ilicită de bilete pentru oligarhul ucrainean, Patten a încălcat legea ce interzice comitetului de organizare a învestirii preşedintelui SUA să accepte bani din partea unor cetăţeni străini.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.