Un cetăţean australian a cumpărat apartamentul construit la cea mai mare înălţime din Bucureşti

Autor: Iuliana Roibu Postat la 20 ianuarie 2014 197 afişări

Mark Hoddinott, un cetăţean australian care desfăşoară în România activităţi de voluntariat, a plătit 372.000 de euro pentru apartamentul construit la cea mai mare înălţime din România – la 92 de metri de sol, arată un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens.

Un cetăţean australian a cumpărat apartamentul construit la cea mai mare înălţime din Bucureşti

Apartamentul de tip penthouse se află la etajul 25 al celui de-al treilea turn din complex şi are o suprafaţă utilă de 186 mp şi o terasă exterioară de 205 mp. Apartamentul are o înaltime interioară de 6 metri, care va permite cumpărătorului crearea unui etaj interior şi extinderea spatiului locuibil până la 372 mp.  

“Datorită caracteristicilor sale – înaltimea, panorama şi executia tehnică - proiectul Asmita Gardens este inegalabil în România. Structura sa de tip ‘tub în tub’ similară cu cea folosită la construcţile din zone cu activitate seismică intensă ca Japonia sau Noua Zeelanda, priveliştea pe 360 grade, faptul că în vecinatatea sa se află Parcul Natural Văcăreşti, dar şi posibilitatea de a vedea chiar şi munţii atunci când e senin – toate au fost ingredientele care l-au convins pe Mark Hoddinott să achiziţioneze penthouse-ul”, a declarat Remus Borza, partener in cadrul Euro Insol.

Apartamentul a fost achizitionat fără finisaje la o valoare de 372.000 Euro, cumpărătorul urmând să facă mai multe schimbări în privinţa structurii interioare (compartimentare, reorganizarea tubulaturii, etc), pentru a obţine spaţiul dorit. Noul proprietar a angajat-o pe Alina Vasile, un specialist in design interior de la compania EV Design pentru a dezvolta un concept modern de arhitectură şi design pentru acest apartament.

“În octombrie anul trecut, când am venit prima data la Asmita, voiam să achizitionez un studio. Am fost impresionat de amplasament şi, din curiozitate, am vazut şi penthouse-ul de la etajul 25. Am fost cucerit de priveliştea care îţi taie respireţia şi mai ales de lipsa finisajelor, fiind interesat de crearea unui spaţiu pe care să-mi pun amprenta. Am aflat mai târziu că e cel mai înalt apartament din România, de aceea simt că am o datorie faţă de români. Vreau să creez aici un spaţiu cu care să ne mândrim cu totii”, a declarat Mark Hoddinott, proprietarul apartamentului.

Inaugurat în iunie 2012 în urma unei investiţii de 120 de milioane de euro, complexul rezidential Asmita Gardens este cel mai scump proiect imobiliar dezvoltat in Romania. Asmita Gardens este administrată în prezent de Euro Insol, firma specializată în reorganizare judiciară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-cetatean-australian-a-cumparat-apartamentul-construit-la-cea-mai-mare-inaltime-din-bucuresti-11929745
11929745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.