Un cercetător român ne duce cu un pas mai aproape de era computerelor cuantice. Invenţia sa este extraordinară

Postat la 19 septembrie 2017 356 afişări

Pentru prima dată, cercetătorii au dezvoltat cipuri de memorie la scară nanometrică ce pot stoca informaţie în fotonii individuali. Cipurile sunt capabile să stocheze informaţia pentru 75 de nanosecunde înainte de eliberare, cu o rată de succes de 97%.

Un cercetător român ne duce cu un pas mai aproape de era computerelor cuantice. Invenţia sa este extraordinară

Era computerelor cuantice este din ce în ce mai aproape, iar acum o echipă de cercetători de la Caltech au creat un cip care ne aduce cu un pas mai aproape de această epocă.

Atât computerele tradiţionale, cât şi cele cuantice stochează date sub formă de cod binar. Totuşi, în timp ce computerele tradiţionale stochează informaţia în biţi de 1 sau 0, computerele cuantice pot stoca data în qubiţi de 0,1 sau amândouă simultan.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.