Un călugăr care a negat existenţa COVID a ajuns în închisoare pentru incitare la sinucidere

Autor: Anca Mărcuş Postat la 02 decembrie 2021 29 afişări

Părintele Sergiy, care a negat întotdeauna existenţa noului coronavirus şi a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusuluia, fost arestat în decembrie 2020. Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani şi jumătate de închisoare.

Un călugăr care a negat existenţa COVID a ajuns în închisoare pentru incitare la sinucidere

Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020, după ce a ţinut predici care îi îndemna pe credincioşi să „moară pentru Rusia”.

El a fost condamnat marţi pentru incitarea la acţiuni sinucigaşe şi încălcarea libertăţii de conştiinţă.

Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani şi jumătate de închisoare.

Părintele Sergiy, care a criticat în mod regulat Kremlinul, a respins acuzaţiile, iar avocaţii săi au spus că vor contesta verdictul.

Bătrânul de 66 de ani a negat întotdeauna existenţa noului coronavirus şi a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusului.

Părintele Sergiy este cunoscut şi pentru că a susţinut în mod fals că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate ca parte a unui presupus complot global de a controla oamenii prin microcipuri.

Călugărul şi-a îndemnat adepţii să nu respecte restricţiile de izolare în timp ce s-a baricadat într-o mănăstire de lângă Ekaterinburg cu zeci de susţinători.

El a fost arestat anul trecut la mănăstire, după o operaţiune specială pe timp de noapte a poliţiei şi a forţelor de securitate.

Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras părintelui Serghiy rangul de stareţ pentru încălcarea regulilor monahale şi ulterior l-a excomunicat, dar acesta a respins hotărârile şi a ignorat somaţia anchetatorilor de poliţie.

Părintele Serghiy a servit anterior ca ofiţer de poliţie sovietic, dar ulterior a fost condamnat pentru crimă, tâlhărie şi agresiune şi condamnat la 13 ani de închisoare.

S-a alăturat unei şcoli bisericeşti după eliberare şi mai târziu a devenit călugăr, potrivit euronews.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
călugăr,
închisoare,
sinucidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.