Un australian a ajuns în Coreea de Nord şi a rămas efectiv mut de uimire! Ce a trăit acolo

Postat la 28 septembrie 2017 5524 afişări

Jucătorii profesionişti sunt deseori puşi în situaţia de a juca fotbal în atmosfere ostile şi intimidante, însă nimic nu se compară cu trăirile fotbaliştiilor care ajung în Coreea de Nord. Erik Paartalu, în vârstă de 31 de ani, a povestit într-un interviu acordat CNN despre condiţiile pe care le-a întâlnit la Phenian.

Un australian a ajuns în Coreea de Nord şi a rămas efectiv mut de uimire! Ce a trăit acolo

FC Bengaluru, echipa indiană la care este legitimat fundaşul Paartalu, a jucat pe 13 septembrie în Coreea de Nord, în manşa retur a sferturilor de finală din Cupa AFC (competiţie organizată de Confederaţia de Fotbal din Asia), în compania echipei "25 April". După ce în tur a fost 3-0 pentru Bengaluru, returul s-a încheiat 0-0. Pentru Paartalu şi colegii săi, experienţa din Coreea de Nord a fost cu adevărat traumatizantă.

Acesta s-a trezit în hotelul din Pyongyang şi a auzit la ştiri despre racheta lansată deasupra insulei japoneze Hokkaido: ”Ne-am trezit pentru micul dejun iar pe televizorul din camera am vazut scris: Breaking News, rachetă lansată din Pyongyang deasupra Japoniei. Dacă ai fi fost pe stradă la 6 dimineaţa, vedeai traiectoria rachetei. M-am uitat la colegul meu şi eram amândoi foarte şocaţi. Când am auzit vestea, ne-am uitat uitat unul la altul şi ne-am spus să ieşim naibii de aici”, a spus Paartalu în interviul acordat postului CNN.

Coreea de Nord a progresat rapid în programul său de rachete, lansând 22 de proiectile în 15 teste din februarie până acum, inclusiv unul deasupra Japoniei, cel care a zburat deasupra hotelului echipei Bengaluru. ”Pentru noi a fost un mediu destul de intimidant doar din cauza situaţiei în care ne aflam. Unii dintre colegii mei nici nu se mai gândeau la fotbal, aveau în minte alte chestii, şi totuşi, cine îi poate condamna?”, a afirmat fostul internaţional australian.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.