Un artist roman, apreciat in SUA pentru opere sale de arta realizate prin tehnologia imprimarii 3D, a atras atentia Ford

Postat la 18 noiembrie 2013 106 afişări

Artistul roman Ioan Florea, stabilit in Statele Unite ale Americii, a transformat un autoturism Ford din 1971 intr-o opera de arta realizata prin intermediul tehnologiei imprimarii 3D, informeaza huffingtonpost.com.

 Un artist roman, apreciat in SUA pentru opere sale de arta realizate prin tehnologia imprimarii 3D, a atras atentia Ford

 Cei care vor "sa vada viitorul" trebuie sa mearga in studioul lui Ioan Florea din Shelbyville Lake, Illinois, scriu jurnalistii de la The Huffington Post, potrivit Mediafax.

Potrivit acestora, Ioan Florea a prelucrat modelul unui Ford Torino din 1971 cu ajutorul unei imprimante 3D si a nanomaterialelor, in care a "incapsulat" automobilul.

Ioan Florea a declarat ca foloseste o imprimanta 3D care nu costa mult, insa metoda lui de printare este unica datorita "procesului de transfer".

Procesul de creare a unei opere de arta incepe cu printarea in 3D a materialelor plastice, pe care le foloseste ca prototipuri. Acestea sunt ulterior transformate in mulaje din rasina care, cu ajutorul nanometalelor - de la carbonat de calciu la dioxid de titan -, sunt transformate in sculpturi masive. Printre lucrarile lui Ioan Florea se numara si o caruta cu coviltir din secolul al XIX-lea.

Folosind aceeasi metoda de printare 3D, Ioan Florea a recreat Cilindrul lui Cir, un artefact babilonian descoperit in Ninive si datand din anul 538 i.e.n., descris drept "prima carta a drepturilor omului". Pe cilindrul in versiune marita, artistul a inscriptionat textul Declaratiei universale a drepturilor omului.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-artist-roman-apreciat-in-sua-pentru-opere-sale-de-arta-realizate-prin-tehnologia-imprimarii-3d-a-atras-atentia-ford-11703286
11703286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.