Un angajat al unei bănci din România FURA banii depuşi de clienţi în conturi. Nu l-a prins nimeni timp de un an şi jumătate

Autor: Liliana Bujdei Postat la 16 decembrie 2014 20374 afişări

Un angajat al unei bănci din România FURA banii depuşi de clienţi în conturi. Nu l-a prins nimeni timp de un an şi jumătate

Un consilier de clientelă din cadrul unei agenţii bancare din Vatra Dornei a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Tribunalului Suceava pentru delapidare şi fals în înscrisuri, acesta însuşindu-şi peste 34.000 de lei din conturile unor clienţi, retrăgând banii de la bancomate, informează MEDIAFAX.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan-Vasile Gheorghievici pentru "delapidare" şi "fals în înscrisuri sub semnatură privată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, în calitate de consilier clientelă persoane fizice la o agenţie bancară din Vatra Dornei, şi-a însuşit mai multe sume de bani în perioada 27 iulie 2010 - noiembrie 2011 din conturile clienţilor, profitând de faptul că avea acces la sume de bani pe care le administra în numele clienţilor băncii, precum şi a faptului că putea acorda credite bancare pentru persoane fizice.

Astfel, Gheorghievici a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor băncii care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate credite, în conturile altor clienţi pentru care deţinea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri ce le elibera pe numele diferiţilor clienţi fără cunoştinţa acestora, a întocmit în fals ordine de plată, după care a retras sumele de bani, fără drept, de la ATM - uri, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără acordul titularilor.

Astfel, angajatul respectiv este acuzat că şi-a însuşit, pe nedrept, suma totală de 34.330 lei, făcând 41 de retrageri, fără drept, de la ATM-uri, cu ajutorul unor carduri bancare ce nu erau emise pe numele său, şi a efectuat în perioada decembrie 2010 - septembrie 2011, un număr de 34 transferuri, folosindu-se de 34 ordine de plată pe care le-a falsificat, transmite corespondentul MEDIAFAX..

De asemenea, a mai întocmit, în fals, şi nouă "cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice", în baza cărora a obţinut card-uri pe numele unor clienţi. Sursa citată menţionează că instanta de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării actelor false, a celor 34 de ordine de plată şi celor nouă "cereri de subscriere produse şi servicii - persoane fizice", aflate la dosar şi care au fost întocmite în fals. Dosarul va fi judecat de Judecătoria Vatra Dornei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furt,
bani,
banca,
romania
/actualitate/un-angajat-al-unei-banci-din-romania-fura-banii-depusi-de-clienti-in-conturi-nu-l-a-prins-nimeni-timp-de-un-an-si-jumatate-13726330
13726330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.